9. og 10. mars møttes sivilsamfunn, journalister, parlamentarikere, diplomater, studenter, akademikere, religiøse ledere, leger og representanter fra berørte miljøer til ICAN Act On It Forum. 

9. og 10. mars 2023 møttes sivilsamfunn, journalister, parlamentarikere, diplomater, studenter, akademikere, religiøse ledere, leger og representanter fra berørte samfunn til ICAN Act On It Forum. 

Se video fra forumet her, og bilder her!

På forumet delte deltakerne kunnskap og erfaringer, argumenter og verktøy vi kan bruke for å fremme kjernefysisk nedrustning og kreve handling fra atomvåpenmedskyldige stater som Norge. 

I en tid der risikoen for bruk av atomvåpen er større enn på flere tiår, er det viktig at bevegelsen mot atomvåpen vokser og blir sterkere. Vi ser at stater, byer, parlamentarikere, sivilsamfunn, overlevende og sivilsamfunn hever stemmen: atomvåpen må elimineres. På ICAN Act on It Forum kom mennesker fra hele verden sammen for å bygge videre på hverandres arbeid.

De to dagene på Sentralen var fylt med over 50 innledere, 2000 kopper kaffe, workshops, panelsamtaler og utallige diskusjoner om hvordan vi kan avskaffe atomvåpen.

Atomvåpenmedskyldige stater som Norge har ikke egne atomvåpen, men muliggjør og gjenskaper dagens farlige situasjon ved å late som de er for kjernefysisk nedrustning, samtidig som de aktivt støtter og legitimerer atomvåpen i sin nasjonale sikkerhetspolitikk.

Vi er klare for å for å endre Norges utdaterte posisjon.

 

Skrevet av Tuva Widskjold, koordinator for ICAN Norge