Dette kan DU gjøre

Atomvåpen er en eksistensiell trussel mot oss alle. Ved bruk av atomvåpen vil konsekvensene være katastrofale, de menneskelige lidelsene og miljøødeleggelsene enorme. Så lenge atomvåpen finnes kan de bli brukt, enten med vilje, ved en ulykke eller som resultat av terror. Bli med å avskaffe atomvåpentrusselen en gang for alle, bli med å forby og eliminere disse masseødeleggelsesvåpnene.

 

1. Snakk med dine folkevalgte, både nasjonale og lokale politikere

For at våre folkevalgte skal prioritere å jobbe for et forbud mot atomvåpen, må vi vise dem at dette er noe det norske folk bryr seg om. Snakk med din lokalpolitiker eller ditt fylkets representanter på Stortinget. Send en mail, ta en telefon eller be om et møte.

Vi hjelper gjerne med materiell, formulering av mail og annet dersom du ønsker. Send oss en mail

 

2. Få din kommune med i ICAN Cities Appeal

ICAN inviterer norske byer og lokalsamfunn til å markere sin støtte til FNs atomvåpenforbud. Byer er hovedmål for bruk av atomvåpen, og lokale myndigheter har derfor et spesielt ansvar for å markere motstand mot atomvåpens betydning i militærstrategi og sikkerhetspolitikk. 

Gjennom ICAN Cities Appeal kan norske byer bidra til å øke presset på nasjonale  myndigheter til å bli del av forbudstraktaten. Hvorfor ikke utfordre det nyvalgte kommunestyret til å behandle saken? 16 norske kommuner og byer har blitt med i ICAN Cities Appeal, deriblant Oslo, Trondheim, Bergen og Tromsø. Ofte er det enkeltpersoner som har løftet saken i by- og kommunestyrer, og fått sine folkevalgte til å ta et standpunkt for FNs atomvåpenforbud. 

Les mer om ICAN Cities Appeal her.

 

3. Si ifra, signér underskriftskampanjen om atomvåpenforbudet

Nei til atomvåpen har en underskriftskampanje gående fram til neste stortingsvalg. Underskriftene skal overleveres regjeringen som tropper på etter valget. Signér oppropet her og del det med venner og kjente. 

 

4. Tema er viktigere enn noen sinne, få det opp på agendaen!

Det er mange som ikke vet at Norge er blant et mindretallet av FNs stater som ikke har vært med å vedta et forbud mot atomvåpen. Ikke la det forbli en hemmelighet. Ved å vise at vi er mange som bryr oss presser vi politikerne til å ta stilling. 83 % av den norske befolkningen ønsker at Norge skal signere atomvåpenforbudet. Nå må vi skape nok oppmerksomhet til at norske myndigheter faktisk hører på folket!  

Snakk med venner, skriv leserinnlegg, lik og del det andre legger ut om atomvåpenforbudet på sosiale medier. 

 

5. Bli medlem i Norske leger mot atomvåpen

Leger mot atomvåpen jobber for å spre informasjon om de humanitære konsekvensene ved atomvåpenbruk, og for å avskaffe dette våpenet.

Vi trenger flere engasjerte medlemmer! Send oss en mail dersom du ønsker å bidra aktivt i organisasjonen så kan vi diskutere hva som passer best for akkurat deg. Det er mange muligheter og alle bidrag er velkomne! 

 

6. Gi en gave til Norske leger mot atomvåpen

For at vi skal ha muligheten til å arrangere seminarer, spre informasjon, produsere materiell og være tilstede der beslutninger tas, trenger vi midler. Send oss en gave eller bli fast giver.