Melissa Parke er ny leder for Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN)

Melissa Parke er ny leder for Den internasjonale kampanjen for å avskaffe atomvåpen (ICAN). Parke har bakgrunn som sosialdemokratisk politiker i Australia, der hun blant annet har vært statsråd for internasjonal utvikling og ambassadør for ICAN Australia der hun har jobbet for FNs atomvåpenforbud siden 2017. Før hun ble politiker, jobbet hun flere år som menneskerettighetsadvokat for FN, blant annet i Kosovo, Gaza, New York og Libanon,

Tuva Widskjold, som er leder for ICAN Norge, er glad for at Parke er på plass på hovedkontoret i Geneve:

– Vi er veldig glade for at Melissa Parke tar på seg rollen som leder for ICAN, Med hennes brede politiske, juridiske og internasjonale erfaring, er vi sikre på at hun er rett person for jobben, sier hun.

Parke har gjennom flere tiår arbeidet for atomnedrusting blant annet som leder for en parlamentarisk arbeidsgruppe i Australia og som leder for den australske grenene av parlamentarikere for global handling.

– Jeg er beæret over å ta denne viktige rollen i den globale kampanjen for å avskaffe disse masseødeleggelsesvåpnene. Disse våpnenes blotte eksistens, for ikke snake om testing og bruk, er en moralsk skade på planeten. Den eneste effektive behandlingen mot en atomvåpenkatastrofe er forebygging, sier hun i en pressemelding.

Melissa Parke trådte inn i den nye rollen 1. september. Norske leger mot atomvåpen ser fram til å jobbe videre med Melissa Parke, ICAN internasjonalt og ICAN Norge for fullstendig avskaffelse av alle verdens atomvåpen.